dimecres, 23 d’octubre del 2013

SCRATCH



Què és el scratch?
Scratch és un programa informàtic per als nens, amb la finalitat d'aprendre el seu funcionament a partir de l'assaig error. Aquest programa consisteix en que l'infant a partir de les diferents eines i gràfics que se li faciliten i a partir de la creativitat formaran el seu propi joc.
El nen podrà crear un paisatge on es desenvolupi el seu joc i tots els personatges necessaris.

Com funciona?


En aquesta fotografia observem els diferents tipus d'elements i eines que els nens podran utilitzar per crear el seu programa. Els quals utilitzaran per formar els objectius, gràfics, sorells, seqüències, aspectes, operadors... són fàcils de trobar i importar-los a la creació del joc a partir de la taula que tenim representada.
Moviment:  aquesta eina ens permet donar moviment als personatges.
Aspecte: permet canviar els diferents vestits dels personatges.
Só: en aquesta eina ens permet posar qualsevol só dins del joc.
Llapis: l'utilitzarem quan necessitarem pintar sobre l'escenari establert.
Dades: té la utilitat de mostrar aquella informació que li hem afegit nosaltres com les vides...
Esdeveniments: controla l'execució de les accions, és a dir, quan comença el joc, quan acaba....
Control: són aquells sensors que permeten que l'acció es repeteixi segons l'opció que hem marcat
Sensors:  permeten la interacció amb l'usuari
Operadors: gràcies aquesta eina ens permet que el nen dintre el joc crei diferents activitats amb números, operacions o bé relacionar números amb lletres...

Així que arrossegant aquests diferents operadors a la pantalla de construcció els infants podran crear tots els tipus de jocs que ells es puguin imaginar.


Reflexió

El primer dia que em van anomenar aquest programa, no entenia molt bé el seu funcionament i el per què era bo que els nens el coneguessin i juguessin amb ell.
Després d'haver tingut la sort de poder entrar dins d'aquest programa he pogut respondrem els per què de la seva utilitat.
Mentre els nens jugant, intentant crear el seu joc, estan raona (ja que sobretot s'aprèn a partir l'assaig-error), treballen amb equip i cooperació (els nens s'ajuden entre ells i aporten els seus coneixements per poder-lo realitzar correctament). Però sobretot treballen la creativitat, ja que és necessària per poder crear un joc nou.

Ampliació

Aquest és el joc que he realitzat conjuntament amb l'Alba Perramon, per poder entendre i endinsar-nos en aquest món.

 

2 comentaris: